miércoles, 18 de marzo de 2009

Cine fòrum "El passatger negre"

L’activitat de visionat de la pel·lícula o curtmetratge de “El pasajero negro” la plantejaria en un curs de 4rt d’ESO, en l’assignatura d’ètica, amb la intenció de treballar el tema de la interculturalitat o convivència entre cultures, els prejudicis, el racisme, la identitat i valors com el respecte i la tolerància.
Després del visionat del film, proposaria una pluja d'idees sobre els temes que tracta la pel·lícula. Amb aquestes idees, crear un petit debat en el que el professor/a farà de mediador i amb el resultat del debat, aquest elaborarà una proposta educativa de cara a un futur.

El professor passarà un qüestionari sobre els aspectes més importants de la pel·lícula, amb preguntes obertes i tancades.

Cada alumne haurà d’explicar una situació viscuda semblant a l’escena que es desenvolupa a l’interior del tramvia .

Extreure els valors que s'observen en la pel·lícula, especialment els quals es relacionen amb la convivència i els quals parteixen del coneixement d'un mateix per a arribar a l'enteniment i al respecte als altres. Després fer un petit redactat explicant amb quin dels personatges de l’acció visionada s’han sentit més identificats.

Per finalitzar l’activitat, és dividirà la classe en dos grups: un d'ells estarà a favor de la convivència intercultural i l'altre en contra. Ambdós grups exposaran les seves idees i debatran. El professor mentres tant anirà extraient les conclusions i les anirà anotant a la pissarra.

El professor proposarà com a deures per a casa, buscar a través d’Internet una notícia, un blog i un vídeo relacionat amb els temes que s’han plantejat a partir del visionat d’aquest film.

No hay comentarios:

Publicar un comentario